Contents - Index

Inställningar

Efter installation av GKS Outlook Addin ska följande inställningar göras.

För Outlook 2007: Klicka på Tools, välj Options samt klicka på GKS-fliken
Outlook 2010: Klicka på File, Options, Add-Ins, Markera 'GKS Outlook Addin', Klicka på knappen Add-in Options...

Koppling till GKS

Databasinställningar
  • ange namn eller IP-adress på serverdator där GKS-databasen är installerad.
  • ange namn på GKS databas, normalt GKS.
  • ange SQL Login, normalt 'sa'.
  • ange SQL Läsenord, kan vara blankt men normalt finns ett lösenord.
    Dessa uppgifter finns även att tillgå i filen GKS.INI i utdelad mapp GKS3 på servern.

Inloggning till GKS
  • ange aktuell GKS användare.
  • ange aktuell GKS användares lösenord (alltså samma som vid inloggning i GKS).

E-post
  • Möjliggör koppling av e-post. Ger tillgång till att se alla användares e-post kopplade till viss offert eller order under mappen GKS E-post. Första gången synkronisering sker kan det ta lång tid.
  • Synkronisera vid uppstart. Markera detta medför att varje gång Outlook startas synkroniseras nytillkomna e-post.

Kontakter
  • Möjliggör kontaktsynkronisering. Om överföring av nedan valda företags referenspersoner skall kunna ske till egna kontakter och sedan visas under mappen GKS Kontakter.
  • Synkronisera vid uppstart. - markera detta medför att varje gång Outlook startas synkroniseras alla nytillkomna referenspersoner enligt inställningar nedan.

Följande val finns för att välja ett urval av kontakterna:
  • Endast mina kontakter. Markera om urvalet enbart ska ta med nedanstående valda kontakttyper för vilka inloggad GKS-användare är standardsäljare eller standardhandläggare.
  • Kunder. Markera om urvalet ska inkludera kontaktpersoner som är kunder.
  • Prospekt. Markera om urvalet ska inkludera kontaktpersoner som är prospekt.
  • Leverantörer. Markera om urvalet ska inkludera kontaktpersoner som är leverantörer.

Loggning
  • Möjliggör loggning. Kryssa i vid felsökning. Normalt ska denna inte vara markerad.

Kategorisering (frivillig)
    Kopplade e-post eller kontakter kommer att tilldelas en fördefinerad färg. Följ nedanstående instruktioner om denna färg önskas byta.

Stäng Options-dialogen om denna är öppen genom att klicka OK. Välj därefter i Outlook menyvalet: Redigera, därefter Kategorisera, samt Alla kategorier. Leta upp kategorier vars namn börjar med GKS. Ändra till önskad färg och klicka därefter OK.

Skulle någon av GKS-kategorierna tas bort av misstag kommer de att återskapas nästa gång Outlook startas.