Gemensam GKS-mapp

Efter installation av GKS Outlook Addin har mappen GKS tillkommit under Folder List.

GKS
är rot-mappen som skapas vid installation av GKS Outlook Addin. Klickar man på GKS mappen startas GKS CRM och man får möjlighet att logga in.

Genom att klicka på Folder List i Outlook så kan man expandera mappen GKS. Tre undermappar visas enligt följande. Dock förutsätter det att en första synkronisering är utförd efter installationen av GKS Outlook Addin  gällande både e-post och kontakter.

GKS E-post
här visas de offert eller order som har e-post kopplade till sig. Genom att högerklicka på en offert eller order eller på en e-post kan ett antal normala Outlookfunktioner utföras.

GKS Kontakter
här visas alla kontakter på de GKS referenspersoner, från företag i GKS kundregister, som är synkroniserade enligt det urval som är beskrivet ovan under punkt Inställningar/Kontakter. GKS kontakterna kan visas på olika sätt beroende på inställning under Visa/View. Beroende på kategori får varje kontaktperson en markering i kategorikolumnen, dels en färgmarkering, dels i klartext.

Genom att välja en kontaktperson och sedan högerklicka öppnas ett fönster med normala Outlookfunktioner. Bland dessa kan man t.ex. skapa en ny e-post till aktuell kontakt.

Sökning på synkroniserade GKS-Epost och GKS-kontakter

Genom att markera en av dessa mappar visas alla E-post samt alla kontakter som är kopplade till GKS. För att snabbare hitta en eftersökt post kan man till höger i respektive fliks huvud ange ett sökbegrepp i urvalsfältet. Ännu fler möjligheter till urval finns om man klickar på symbolen med två nedåtriktade pilar direkt till höger om nämnt urvalsfält. Beroende på vald flik visas nu tillhörande urvalsmöjligheter.